web
stats

Torrent search met Bit Che

Als je zoekt naar een torrent, moet je soms vele torrent sites afzoeken. Van kickass torrent tot de piratebay, er zijn ontzettend veel websites die vele verschillende dingen aanbieden. Gelukkig is het tegenwoordig niet meer nodig om tientallen websites te doorzoeken. Met het handige programma Bit Che kan je in één keer de beste torrent sites doorzoeken.

Wat is Bit Che?

torrent sites zoekenBit Che is een klein programma dat iedereen kan gebruiken. Het is een gratis zoekmachine voor torrents en is beschikbaar voor Windows. Je kan het programma hier downloaden. Na het downloaden moet je het programma even installeren. Het is een standaard installatie, open het installatiebestand. Klik een aantal keer op ‘next’ en dan is het programma geïnstalleerd en klaar voor gebruik. Je kan nu tientallen torrentsites in één keer doorzoeken.

Nederlands instellen als taal

bit che nederlandsSommige mensen vinden het handig als programma’s in het Engels zijn. Maar er zijn veel mensen die graag alles in het Nederlands doen. Bit Che is ook in het Nederlands beschikbaar. Om Bit Che in het Nederlands in te stellen moet je in het programma naar het tabblad ‘File’ gaan. Er klapt dan een klein menu uit, kies dan voor ‘Language’. Er verschijnt een klein venster, waar je kan kiezen uit vele talen. Kies voor Nederlands en klik op ‘Ok’. Het programma is nu ingesteld op Nederlands.

Er is ook een premium versie van deze torrent zoekmachine. Die heet Bit Che Plus Edition maar is eerlijk gezegd overbodig, veel extra functies krijg je er niet bij.

Makkelijke torrent search met Bit Che

Het is nog nooit zo makkelijk geweest om opzoek te gaan naar torrents als met Bit Che. Open het programma om direct te zoeken. Ga naar het venster dat aan de linkerkant bovenin te zien is. Je kan daar iets intypen. Geef een zoekopdracht op en klik op enter of de search knop. Bit Che gaat nu alle torrent sites voor je doorzoeken. Er verschijnt een lange lijst met van alles wat maar enigszins met je zoekopdracht te maken heeft. Zorg er voor dat je een torrent vindt met genoeg seeders, anders is het niet mogelijk om deze compleet te downloaden.

Downloaden met Bit Che

Helaas is het niet mogelijk om te downloaden met Bit Che. Zoeken kan maar, als je een bestand hebt gevonden dat je wilt downloaden heb je een apart download programma nodig. Wij raden het programma qBittorrent aan. Dit download programma is gratis en virusvrij. Het is makkelijk te installeren en er verschijnen van tijd tot tijd updates. Als je nog geen download programma hebt voor torrents, kan je qBittorrent hier downloaden.

details downloadenAls je een download programma hebt, kan je vanuit Bit Che twee keer klikken op een bestand dat je wilt downloaden. Er verschijnt dan een nieuw venstertje.

Klik op ‘open torrent’. qBittorrent of je eigen download programma zal nu de torrent openen, waarna het bestand vanzelf word gedownload. Je kan later in je folder downloads kijken, waar het bestand dan te vinden is.

De snelle en veilige torrent search

Bit Che heeft vele voordelen en weinig nadelen. Als je tientallen websites moet afzoeken kost dat je veel tijd. Met Bit Che heb je dat probleem niet, je kan binnen enkele seconden talloze websites doorzoeken. Je hebt geen last de irritante banners, pop-ups en malware op die torrent sites. Het enige nadeel van Bit Che is dat het programma voor Windows is gemaakt en niet voor andere besturingssystemen.

Alternatieve torrent zoekmachine

Misschien vind je Bit Che toch niet prettig werken. Het is een programma en niet iedereen wilt een programma gebruiken om te zoeken naar torrents. Als je gewoon vanuit de browser wilt zoeken kan dat ook. Er zijn speciale torrentsites die vele websites doorzoeken. Zo was er vroeger btjunkie.net, waarmee talloze torrentsites doorzocht konden worden. Helaas is btjunkie.net in 2012 gesloten, zoals dat vaak gebeurd met dit soort websites. Vandaag de dag is extratorrent.ag de beste manier om in één keer meerdere torrentsites te doorzoeken. Of deze website over enkele jaren nog online is, is maar zeer de vraag. Een ding is zeker, Bit Che is er dan nog en zal dan werken.