web
stats

QoQ ondertiteling

De afgelopen weken is er een hoop gebeurd in torrentland. De grootste release groep QoQ is gestopt, waardoor er minder nieuwe films met Nederlandse ondertiteling uitkomen. Vele mensen die torrents downloaden vragen zich af waar ze nu goede Nederlandse film torrents kunnen downloaden.

QoQ films en ondertiteling

qoq ondertitelingQoQ bestond uit een onbekend aantal mensen die gezamenlijk de nieuwste films en series voorzagen van ondertitels. Ze waren altijd de eerste die een HD release uitgebracht met perfecte Nederlandse ondertiteling. Dat deden ze door een CAM of Telecine te bekijken. Ze vertaalden deze slechte kwaliteit CAM en wachtte tot er een goede HD rip verscheen. Zodra er een goede RIP verscheen, hadden ze de ondertiteling dus al klaar. Dan was het een kwestie van minuten voordat ze een nieuwe film konden voorzien van uitstekende ondertiteling.

Vele jaren heeft QoQ mensen gelukkig gemaakt met het uitgeven van nieuwe films, in HD kwaliteit met Nederlandse ondertitels. Niet alleen QoQ is gestopt, ook de bekende torrentsite place2home.org is al weken offline. Er zijn vele mensen die beweren dat er een verband is, maar daar hebben wij geen bewijs voor kunnen vinden. Place2home is, of was, de meest geliefde Nederlandse website voor torrents. QoQ uploadde uitsluitend voor place2home, waarna andere mensen de films weer op andere websites aangeboden.

Ondertitels downloaden

Nu QoQ is gestopt, is er geen release groep die nieuwe films en series zo snel voorziet van Nederlandse ondertiteling. Maar, er zijn wel mensen die in hun vrije tijd ondertitels maken. Soms gebruiken ze Google translate en dan is de ondertiteling totaal waardeloos. Er zijn ook mensen die vele uren besteden aan het ondertitelen van een film of serie. Het resultaat is dan vaak uitstekend. In veel gevallen voegen ze deze ondertitels dan toe aan een film of serie, en delen ze de film op Nederlandse torrentsites. Maar er zijn ook vertalers die hun ondertiteling alleen uploaden naar grote websites die ondertitels in vele talen aanbieden. Hieronder een overzicht van enkele ondertitel websites waar je voor bijna iedere film of serie ondertitels kan downloaden.