web
stats

Mobiel torrents downloaden

Helaas bestaat KickassTorrents niet meer. De handleiding hieronder klopt echter nog steeds. Gebruik in plaats van KickassTorrents gewoon de Piratebay.

Wil je mobiel torrents downloaden? Het is met een tablet of smartphone makkelijk om KickassTorrents of een andere torrentsite te bezoeken en een torrent te vinden. En, er zijn talloze torrent download programma’s waarmee je de torrent daarna met een mobiel apparaat kan downloaden.

In deze download handleiding leren we je hoe je met een Android tablet of smartphone van alles kan vinden en downloaden. Wil je met een iPad of iPhone torrents downloaden? Kijk dan naar onze handleiding mobiel downloaden met iOS.

Torrent download app downloaden en installeren

Allereerst gaan we een torrent download app downloaden uit Google Play. (voorheen ook bekend als Android Market) Er zijn vele apps waarmee je torrents kan downloaden. Zo is er ook een uTorrent download app. De meeste van deze apps bevatten zoveel reclame en andere zooi, dat je ze beter kan vermijden. In deze handleiding gebruiken wij de app ‘Torrent Client‘. Waarom? Deze download app is volledig vrij van reclames en ook nog eens open source. De broncode is vinden op GitHub.

Druk op de afbeeldingen hieronder om ze groter te maken als je het niet goed kan zien.

Stap 1. Torrent client app opzoeken in Google Play

torrent programma installerenAllereerst zoeken we dus naar ‘Torrent Client’ in de Google Play. Waarschijnlijk moet je eerst langs heel wat andere apps bladeren, die een stuk ouder zijn, meer downloads hebben en daarom hoger staan als je zoekt naar ‘Torrent Client’.

Ook uTorrent komt voorbij, zowel een betaalde als een gratis versie. Wij raden het gebruik van uTorrent met klem af, gezien de fratsen die ze in het verleden hebben uitgehaald. Mocht je toch voor een andere download app kiezen, dan kan dat natuurlijk ook. Het werkt allemaal hetzelfde, alleen zijn de meeste torrent apps voorzien van in-app aankopen of ze bevatten erg veel reclame.

Stap 2. De app installeren

torrent app installeren mobielHet installeren van de app is natuurlijk een koud kunstje, zo gedaan dus. Klik op installeren. Als je even wacht, wordt de app gedownload en daarna direct geïnstalleerd. Er wordt een icoontje op je bureaublad aangemaakt waarmee je de download app kan openen. Je kan natuurlijk ook gelijk op ‘openen’ drukken als de app eenmaal is geïnstalleerd.

Veel heb je dan niet aan de app.
Je kan er namelijk nog niets mee downloaden, tenzij je al een torrent bestand hebt gedownload.

 

Stap 3. De torrent download app voor je mobiel, ‘Torrent Client’

download torrent appHiernaast zie je de app. Op dit moment heb je er weinig aan. We moeten eerst gaan zoeken naar een bestand. Heb je al een torrent bestand op je smartphone of tablet?
Dan kan je die opzoeken er op klikken, dan worden ze geopend. Deze app wordt nu automatisch ingesteld voor alle torrents.
Laten we toch even gaan kijken hoe we een bestand kunnen vinden om te downloaden. Daarvoor gaan we naar KickassTorrents. Als je liever naar een andere torrentsite gaat, kan dat natuurlijk ook.

 

KickassTorrents of een andere torrentsite

kickasstorrents torrentsiteOm naar KickassTorrents te gaan moet je de domeinnaam in je browser invoeren. Ga naar kat.cr Indien je liever naar een andere torrentsite gaat om te zoeken kan dat natuurlijk! Let er wel op dat sommige torrentsites ontzettend nare reclames hebben en in sommige gevallen zelfs malware, speciaal voor Android verspreiden. KickassTorrents heeft ook veel irritante reclames en zelfs mobiele popups maar tot op heden zijn ze redelijk betrouwbaar.

Goed, we gaan zoeken naar een bestand. In dit voorbeeld zoek ik naar Kali Linux, een fantastisch besturingssysteem dat zeer geschikt is om de beveiliging van netwerken en allerlei systemen te testen. Als jij naar iets anders wilt zoeken, dan kan ik je niet tegenhouden.

Torrent zoeken

torrent lijst resultaten Er verschijnt nu een lijst met zoekresultaten. Mobiel niet echt overzichtelijk maar goed, het moet zo maar. Ik heb gezocht naar ‘Kali Linux’ en zie nu cursussen, video’s maar ook het besturingssysteem, Kali zelf.

Dit is slechts een voorbeeld maar download nooit besturingssystemen noch apps op deze manier. Het zijn erg vaak ingewikkelde vormen van malware die je nooit meer van je systeem krijgt. Vermijd dus bestanden met de extenties .exe (Windows apps) en .apk (Android apps) Andere zaken kan je gewoon downloaden maar kijk uit met apps. Ik zie Kali Linux 2016.1 ADM en dat is het besturingssysteem dat ik zoek. Eventuele malware is mijn probleem. Klik op het gewenste resultaat in de lijst de informatie beter te kunnen bekijken.

Informatie bekijken

download informatie kickasstorrentsOp deze pagina kan je iets meer informatie vinden over het bestand.

Zo kan je boven de irritante reclames zien hoeveel seeders en peers er zijn. Ook kan je uit de reacties opmaken of het bestand wel is wat je moet hebben.

Ondanks de vele uitstekende moderators op KickassTorrents, blijven onzinnige en met malware besmette bestanden soms een tijdje staan. Kijk daarom altijd even naar de reacties van anderen mensen, dan weet je in elk geval wat je gaat downloaden.

Als je klaar bent om de download te starten, kan je op het kroontje drukken. Of klik op het magneetje, dat is een ‘magnet link‘ en start de download ook.

Torrent toevoegen aan de download app

We zijn bijna klaar! Je kan dit type bestand natuurlijk niet openen met een browser zoals Chrome. Daarvoor heb je de download app nodig die we in deze handleiding hebben geïnstalleerd. Klik op het icoontje en daarna op ‘Altijd’. Dan worden torrents voortaan altijd geopend met de download app.

Als het bestand wordt toegevoegd wordt de download app geopend.
Dat gebeurt binnen enkele seconden, het voordeel van deze download app is dat hij gratis en reclamevrij is. Maar ook de simpele manier waarop de ontwikkelaars hem hebben gemaakt, zorgen ervoor dat de app razendsnel is en erg weinig schijfruimte in beslag neemt.

Het downloaden begint! Eindelijk…

downloaden beginnenZoals je hiernaast kan zien begint de download.
Na het downloaden is het bestand te vinden in je downloads folder. Indien het een gewoon audio of video bestand is kan je het direct gebruiken.

Betreft het een .pub of .pdf bestand, dan heb je misschien een ebook reader nodig. Gelukkig zijn bijna alle bestanden die je op KickassTorrents kan vinden direct af te spelen.

Je kan ook direct bestanden doorsturen. Via Whatsapp, mail, alle gangbare manieren. Klik hiervoor op de roze rode knop rechts onderin. Vanuit het menu kan je nog veel meer instellen, erg handig.

WiFi tijdens het downloaden is handig

Het is zeer aan te raden om alleen torrents te downloaden als je in de buurt bent van een WiFi netwerk. Het nadeel is niet alleen de downloadsnelheid. Je upload ook. En als dat van een kleine databundel afgaat, heb je een behoorlijk duur bestand gedownload. Open WiFi netwerken zijn vaak zo ingesteld dat ze het BitTorrent-protocol blokkeren. Maar daar is een oplossing voor, een VPN, ook voor je mobiel.

Gebruik een VPN

Het is dom om geen gebruik te maken van een VPN. Met een VPN krijg je een ander IP adres en kan niemand zien wat je download. Mocht de download wetgeving ooit strenger worden in Nederland, dan zit je in elk geval niet met de gebakken peren, want je bent helemaal anoniem.

Als je in de buurt van een open WiFi netwerk wilt downloaden dan maak je gebruik van een VPN. Als je inlogt en een ander IP adres hebt, kan je dan toch gewoon zorgeloos torrents downloaden.